När musik blir på liv och död

MIKE_FARRIS_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I går spelade Mike Farris i Halmstad. En oerhört energisk sångare från Nashville som spelar americana med tydliga inslag av soul, rock och rootsig gospel.

Buddy Miller ska ha sagt att ”Mike Farris has enough heart, soul, and power to light up a city. He mixes up the elements and turns them into something new, beautiful, and uniquely his own”.

Och det stämmer. Det är något genuint och äkta med Mike som gör att även höstfrusna, stela medelålders svenskar släpper loss. Det är en kombination av energin, glöden och karisman men också det avskalade och ärliga. Där tron aldrig blir något påklistrat eller konstlat. Bara en fullkomligt naturlig del av livet. Precis som musiken.

En längre intervju kommer i Dagen nästa vecka. På fredag spelar han i Falkenberg. Håll till godo med det här citatet så länge, som säger en hel del om Mikes inställning till livet:

– Jag har äntligen insett att livet inte bara handlar om topparna, den mesta delen av livet kommer att vara i dalarna. Och det är okej. Det finns mycket att lära sig i dalarna.

Här finns en fin version av Oh Mary Don’t You Weep:

Mike Farris – ”Oh Mary Don’t You Weep” from christopher walsh on Vimeo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *