Bredd är min nisch

Det var en önskan att få berätta som gjorde att jag bestämde mig för att byta spår från rallare till journalist. Efter mer än femton år har jag fortfarande inte tröttnat. I stort sett alla människor har ju något intressant att berätta, det gäller bara att gräva fram det.

Jag startade REFUG 2004, parallellt med mitt dåvarande jobb på tidningen Dagen. Sedan dess har jag utvecklat såväl färdigheter som kontaktnät. I dag står verksamheten på tre ben – text, foto och form. Flexibiliteten gör att jag kan erbjuda skräddarsytt material av hög kvalitet för den aktuella kunden.

Eftersom musik är ett av mina största intressen är det naturligt att det blir en hel del musikrelaterade reportage och intervjuer. Men jag försöker även göra andra sorters jobb, gärna med fokus på internationella frågor. Jag har bland annat studerat Mellanösternkunskap och besökt mer än trettio länder på fem kontinenter.

Några av kunderna genom åren: Affärsresenären, Allas, Bohusläningen, Dagen, Dentalmagazinet, Dyk!, GP, Hallands Nyheter, Hallandsposten, IcaKuriren, Lira, Mat & Vänner, Musikermagasinet, Outside, PMU, Svenska Journalen och Tromb.

2016 tog jag mig an mitt största projekt hittills: reportageboken Tillsammans där jag besökte tio orter från norr till söder (Broby, Mora, Norrköping, Arvika, Piteå, Hagsätra, Torsby, Skara, Bergsjön och Kall/Järpen) för att se hur församlingar arbetar med integration. Det var oerhört intressant och utmanande att träffa så många engagerade  församlingsanställda, volontärer och nysvenskar som bestämt sig för att försöka hitta en gemensam framtid tillsammans. Boken är utgiven på Argument Förlag.

Jag har dessutom jobbat som: fotolärare för gymnasieelever, redigerare på Hallands Nyheter, undervisat blivande tidningsmakare i Rabat, Marocko, lärare på Kaggeholms journalistlinje, featurereporter och featureredaktör på tidningen Dagen, volontär som jungman/lättmatros på ett sjukhusskepp till västra Afrika, diskare, jordgubbsplockare och reklamutdelare med mera (hör av dig om du vill ha en komplett meritförteckning.)

Jag har även vunnit och nominerats till några formgivningspriser:

2012: Nominerades till Svenska Publishingpriset för Skolpaketet Kompis (PMU). Jag formgav materialet.

2009: Vann Svenska Publishingpriset för konfirmandmaterialet Con Dios (Argument), samt nominerades till Svenska Designpriset för samma material. Jag formgav boken.

2006: Vann Sveriges tidskrifters pris som Årets tidskrift i kategorin Nykomling med samhällsmagasinet Tromb. Jag formgav tidningen.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.
Eller om du vill tipsa om en bra berättelse.
/p

 
Back to top