Doug Seegers i Falkenberg

seegers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag hade nöjet att träffa Doug Seegers för några dagar sedan. Han var lite trött, men vid gott mod. Det är en enormt fascinerande resa han gjort. På bara några månader har han gått från att vara gatumusiker till att spela in sitt debutalbum – vid 62 års ålder – med några av de bästa studiomusikerna som Nashville kan skaka fram. Dessutom medverkar americanagiganter som Emmylou Harris och Buddy Miller. Och nu befinner han sig alltså på en osannolik tre månader lång turné i Sverige. Och han verkar spela för i stort sett slutsålda hus överallt.

Själv tar han det hela med imponerande lugn:

– Jag hade aldrig kunnat tänka mig att något sådant här skulle hända. Men det är som med en snöboll som rullar nedför en backe. Den rullar snabbare och snabbare och växer sig större och större. Det verkar vara det som händer just nu. Men jag ifrågasätter det inte. Jag tänker bara rulla med så länge det går.

I dag publiceras min intervju i tidningen Dagen.

Du kan läsa den här: http://www.refug.se/portfolio/doug-seegers/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *